En lugn tid när man sminkar sig

Morgonen för många är ofta stressig. Man ska hinna med allting och behöver ligga i tid. Har man barn, så är det ännu mer att göra. Det är därför det är så perfekt när man sminkar sig på morgonen. Upp en halv timme innan bara för att kunna sitta ned i lugn och ro och göra sminkningen. Det blir liksom den heliga stunden på dagen, liksom den blir på kvällen när man ska ta av allt. Man bara tar sig tid att ta hand om sig själv. Väcka ansiktet och göra det redo för dagen, på med sminket man ska bära upp under dagen, sen är man redo att fortsätta. Dagens rutin är alltid densamma, man börjar med att tvätta av ansiktet. Då vaknar det samtidigt till liv lite mer. Därefter applicerar man en återfuktande kräm, bara så att huden ska vara redo för sminket som snart ska på. Därefter tar du en primer eller concealer, eller kanske båda två om du behöver det. Concealern använder du exempel under ögonen där man lätt får mörka ringar. Medans primern är en mer utjämnad kräm som även får sminket att fästa bättre.

Ta det i dig egen ordning 

Det finns en massa tips på internet om vad du ska ta när och hur. Det är inte fel att följa de, men har du redan ett bra sätt, så kör på det. Huvudsaken är att du blir nöjd med sminkningen. Sen kan alltid fråga om bra råd om smink om man vill utvecklas lite mer inom det. Vill man ta steget längre så kan man även gå en kurs om makeup. Att utbilda sig till makeup artist tar lite längre tid. Men det finns snabbkurser att ta om man bara vill lära sig mer om det. Idag går även mycket av det att hitta om man bara söker lite efter det på internet. Det är fördelarna med att leva i en så modern värld och ha dessa möjligheterna vi har. Det kan även vara en rolig sak man gör med sina vänner. Tränar på att sminka varandra och ge tips till varandra. Att utvecklas är alltid kul. 

Övning ger färdighet

Redan från att man är liten börjar smink intresset växa för en del. Man leker med sminket som finns i hemmet och tycker man sminkar sig som en prinsessa. För många följer intresset med en och man utvecklas och blir riktigt duktig på det. För andra är det ett intresse som svullnade eller så fastnade man kanske aldrig för det. Även om det är ett intresse som kommit sent, eller du bara vill kunna sminka dig för speciella tillfällen, så kan man lära sig det. Öva, öva och öva ännu mer. Med tiden kommer du lära dig hur du ska göra. Det finns en knep man kan använda sig av för att exempel lyckas med eyeliners, som exempel att använda sig av tejp för att följa linjerna. Testa dig fram och hitta det du vill ha.